Efterårs salg slutter om

Ædelsten

For dem, der ønsker at sætte lidt farve til deres smykkekollektion, er farvede ædelsten et godt valg. Fra den royale safir til den fortryllende smaragd er der masser af ædelsten at vælge imellem. Enten sammen med diamanter for dramatisk effekt eller alene, har smykker prydet med ædelsten længe været favorit.

Inden du søger efter dit drømmesmykke af ædelstenssmykker, er det en god idé at give dig lidt tid til at undersøge, hvordan du får den bedste værdi til dit budget.


Typer af ædelsten

Det vigtigste aspekt ved estimering af safirernes værdi er farve. De får deres signaturfarve fra spor af krom, jern, titanium og andre nøgleelementer. Safirer med en ren blå nuance anses for at være de mest ønskelige, og dem der ses med levende mætning betragtes som perler af høj kvalitet. Ligeledes anses safirer, der ser ud til at være mørkere, mindre ønskelige og derfor mindre værdifulde.

Inden du søger efter dit drømmesmykke af ædelstenssmykker, er det en god idé at tage lidt tid på at undersøge for at få den bedste værdi til dit budget.

De mest ønskelige smaragder er dem, der ser mættede og lyse ud med en blågrøn til grøn nuance. Som de fleste andre ædelstene er farve en af de vigtigste faktorer, der bruges til at bestemme værdien. De mest efterstræbte smaragder er dem, der er meget gennemsigtige med en flot, jævn farve i hele ædelstenen.

Som de fleste farvede ædelstene klassificeres en smaragds klarhed hvad man kan se med øjet. Det forventes, at en smaragd vil have adskillige indeslutninger eller overfladebrydende revner, så en smaragd uden synlige indeslutninger af øjet (fejlfri) betragtes som meget sjælden. Dette er grunden til, at de fleste smaragder behandles for at forbedre deres nuance og forbedre deres klarhed.

Inden du søger efter dit drømmesmykke af ædelstenssmykker, er det en god idé at give dig lidt tid til at undersøge, hvordan du får den bedste værdi til dit budget.

Vidste du, at rubiner og safirer er det samme mineral? De er begge en række af mineralsk korund, men farven er det, der adskiller de to ædelstene. En safir er blå på grund af små spor af titanium og jern, mens en rubin får sin smukke røde nuance som følge af høje niveauer af krom. Som andre farvede ædelstene betragtes farve som det vigtigste aspekt, og indeslutninger kan forventes. Rubiner med en strålende mellem mørkerød til en let lillaagtig rød nuance og betragtes som den mest efterstræbte. Dem, der anses for at have en enestående farve og virker 'øjen-rene' har en tendens til at være højere i pris.

Vidste du, at diamanter kommer i et spektrum af farver, ikke kun den farveløse sort, som vi kender og elsker? Gule diamanter er faktisk en af de mest ønskede farvede diamanter og kan styre priser lige så høje, hvis ikke højere, end den farveløse type. Diamanter, der findes i bunden af farveskalaen for farveløse diamanter, indeholder faktisk spor af gul. Disse svagt gule farvede diamanter vises også i bunden af den gule diamants farveskala. Den gule diamantfarveklassificeringsskala falder inden for Y-Z-området og slutter i den fine dybe / mørke gule kvalitet. Det menes, at gule diamanter, der er mere levende og rigere i farve, er mere efterstræbte, men det kommer jo også an på personlig præference.

Inden du søger efter dit drømmesmykke af ædelstenssmykker, er det en god idé at give dig lidt tid til at undersøge, hvordan du får den bedste værdi til dit budget.


 

Farve betragtes som den vigtigste faktor, der skal overvejes, og en ædelsten vurderes ud fra dybden af tone, mætning og nuance. GIA (Gemological Institute of America) skabte et farvesorteringssystem til vurdering af alle farvede ædelstene, der består af 31 nuancer, der spænder fra rød til brun, med graderinger som meget stærk grønlig blå og let gullig grøn. Visse nuancer betragtes som mere efterspurgte og værdifulde end andre, for eksempel ses en safir i blåt fløjl til den violetteblå farvespektrum som ønskværdig og har derfor en tendens til at være dyrere. En ædelstens tone henviser til, hvor lys eller mørk den ser ud, dette kan også påvirke den overordnede nuance. En ædelsten, der betragtes som for lys eller for mørk, betragtes som mindre ønskværdig og derfor mindre værdifuld.

Klarhed defineres på samme måde for ædelstene som for diamanter. Det refererer til antallet af fejl i ædelstenen, hvad enten det er internt (indeslutninger) eller eksternt (pletter). Det er vigtigt at bemærke, at det er sjældnere at finde en fejlfri farvet ædelsten end at finde en fejlfri diamant, dette skyldes den voldelige proces, hvori de skabes. Af denne grund kan du forvente, at dine ædelstenssmykker kan have nogle indeslutninger, men hvis dette generer dig, er det en god ide at bemærke, at mørkere ædelstene skjuler mangler bedre end lysere.

GIA (Gemological Institute of America) bruger kategorier til at klassificere klarheden af farvede ædelsten. Disse er kendt som Type I, Type II og Type III Type I - Dette betragtes som den bedste klarhedsgradering og betyder, at indeslutninger ikke kan ses for det utrænede øje. Ædelsten klassificeret som Type I er dannet under normale geologiske forhold.

Type II - Inkluderinger er lidt mere mærkbare for denne klassificering. Ædelsten, der er klassificeret som Type II, er dannet under mere alvorlige geologiske forhold.

Type III - Her kan indeslutninger være ganske mærkbare. Ædelsten klassificeret som Type III er typisk dannet under meget voldsomme geologiske forhold.

For farvede ædelsten er der ikke nødvendigvis et ideelt snit. Den der snitter vurderer generelt hver sten individuelt og skærer omkring eventuelle fejl, der kan være synlige for det blotte øje. Faktisk er et snit, der er mere ønskeligt, et, der forbedrer den naturlige stens naturlige skønhed ved at reflektere lys på en jævn måde. Som et resultat af denne skæreproces kommer farvede ædelsten i en række forskellige størrelser og former.


Forbedringer

Næsten hver farvet ædelsten er blevet forbedret i disse dage ved hjælp af en række forskellige teknikker for at forbedre deres samlede udseende. Farvede ædelstene, der naturligvis har en ønskelig klarhed og farve, ses som meget sjældne og derfor dyrere. Der er en række metoder, der kan bruges til at behandle og forbedre farvede ædelsten, hvoraf de fleste har været praktiseret i århundreder og er meget anvendte og accepterede inden for branchen.

 

 

Ædelsten behandles med varme for at forbedre eller ændre deres farve. Denne type behandling er normalt en standard del af poleringsprocessen, og ændringerne i hver sten er permanente. Smykkeindustrien ser dette som en acceptabel behandling for at forbedre ædelsten, og det har været praktiseret over hele verden i århundreder.

 

For mange århundreder siden opdagede ædelstenshandlere, at nedsænkning af smaragder i varm olie eller voks fik dem til at virke klarere og smukkere for det utrænede øje. I dag behandles ædelsten stadig på lignende måde og er fyldt med voks, olie, harpiks eller andre materialer for at forbedre deres udseende - dette kaldes infusion.

 

Belægning er, når der påføres enten harpiks, voks eller olie på ydersiden af en farvet ædelsten for at forbedre dens styrke og udseende. Denne belægning beskytter skønheden i naturfarvede ædelstene.

 

Det er her, kemikalier eller andre elementer påføres for at lette og forstærke farven på farvede ædelsten.

 

Farvede ædelstene er farvet med farvestoffer, der gennemsyrer ædelstenen for at forbedre eller ændre dens naturlige farve.

 

Det er her, stråling bruges til permanent at ændre en farvet ædelstens nuance for at få den til at virke mere ønskværdig. Ofte efterfølges denne behandling af en opvarmningsproces.

@diamondsfactoryworld